Redactie en correctie

Eindredactie

Heb je een artikel geschreven en wil je dit graag laten controleren, op spelling, interpunctie  of stijl? Voor een goed leesbare, fijne tekst is eindredactie heel belangrijk. Ik doe die graag voor je en controleer je tekst dan op alle belangrijke punten. Bijvoorbeeld of de tekst goed loopt en een aantrekkelijke stijl heeft? Is de structuur duidelijk en is de tekst begrijpelijk voor de doelgroep? Zijn de koppen en tussenkoppen passend en nodigen ze uit tot verder lezen? Zijn de alinea’s logisch opgebouwd en staat er geen overbodige informatie in?
Texlalia doet de nodige aanpassingen en herschrijft, zodat je artikel een mooi geheel wordt.

Persklaarmaken en proofreading

Als je een tekst voor publicatie hebt geschreven is het altijd goed die nog eens te laten lezen door iemand die er zorgvuldig naar kijkt. Zo worden storende fouten voorkomen. Dit kan ook als de tekst al is opgemaakt, voor een laatste check (proofreading),  voordat je de bestanden naar de drukker stuurt. Ik pluis hem graag voor je na op onverhoopte laatste foutjes in spelling en layout. Ook voor het persklaarmaken van een boek kun je bij me terecht.

In alle gevallen geldt: ik bekijk je teksten met een nieuwe, frisse blik, ik geef je mijn mening, verbeter of corrigeer.
Een kort overzicht van gerealiseerde projecten vind je hier.