Dit is de mooiste regio van Italië

Toscane de mooiste regio van Italië? Velen zullen dat zeggen. Ik niet. Voor mij is Umbrië de mooiste.

Ik kom er al van kleins af aan, heb er gestudeerd, gewoond, mijn hart verloren, en sinds kort heb ik er een huis in een van de vele lieflijke borghi die de regio kenmerkt. Daarom zeg ik volmondig: Umbrië, dat is de mooiste regio van Italië!

Wist je dat Umbrië bijna de meeste ‘mooiste borghi’ van Italië heeft.
De borghi più belli d’Italia is een officiële lijst van dorpjes die hun authentieke sfeer hebben weten te behouden.

In mijn boek Umbrië, schilderachtig en veelzijdig, vind je heel veel tips over mijn favoriete plekken om te bezoeken, geschiedenisachtergronden van veel plaatsen, ambachten die nog springlevend zijn, heerlijke streekproducten en nog veel meer.

Het boek is verschenen in de reeks Paspartout van uitgeverij Edicola. Het is de herziene uitgave van het eerdere boek over Umbrië, met updates, veel nieuwe tips en nieuwe foto’s. In Umbrië vind je veel kleine steden en dorpen, leuke winkeltjes, natuurschoon, interessante musea, heerlijk eten en ontzettend lieve mensen.

Actieve vakantie

Je vindt in Umbrië dramatische landschappen met bergkloven, bossen, grotten en watervallen. Je kunt er wandelen, mountainbiken, deltavliegen, raften en aan canyoning of speleologie doen.

Revival van de middeleeuwen

Oude ambachten worden in leven gehouden, niet kunstmatig, ze zijn gewoon nog springlevend, zoals steenhouwen, weven en papiermaken. In heel veel plaatsen zijn er in het voorjaar ook middeleeuwse feesten, compleet met klederdracht en traditionele gerechten.

Cultuur

Vooral in de lente- en zomermaanden zijn er culturele festivals, jazzmuziek in Perugia, klassieke muziek en dans in Spoleto, opera in Narni … En in grote en kleine theaters zijn theater- en muziekuitvoeringen, zoals in dit ‘kleinste theater ter wereld’.

In Umbrië worden maar liefst 5 DOC-wijnsoorten geproduceerd, verdeeld over 5 wijn’straten’. Je kunt deze routes letterlijk rijden, de stadjes bezoeken en in de cantine de wijnen proeven.

Ga jij ook de mooiste regio van Italië bezoeken om het te geloven? Neem mijn boek mee!

Share Button